Το βιβλίο του είναι όπως και ο ίδιος, μοιάζει τραχύ και κρύβει γλύκα, τρυφερότητα, έννοια.
Έχει συνταγές απλές ή και σύνθετες, που ο ίδιος τις μεταφέρει απλά σε όλους. Έχει άρωμα Κρήτης κι ένα μικρό μυστικό σε κάθε σελίδα, σαν να στο λέει στ’ αυτί, μόνο για σένα.
Eίναι γεμάτο φωτογραφίες από τσουβάλια με όσπρια μέχρι κόλλυβα, μια βάρκα στο πέλαγο, μια αρμαθιά ψάρια, κατσαρόλες πάνω στη φωτιά και χέρια που ανακατεύουν, κόβουν, διαλέγουν, η ομάδα του στο «Αλάτσι», όλα μπερδεύονται γλυκά…