1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε 1 λίτρο κόκκινο ξίδι, 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκους κόκκους μαύρου πιπεριού.
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Το κατεβάζουμε έπειτα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Βάζουμε την κάππαρη, που έχουμε προηγουμένως στραγγίξει, σε ένα πήλινο βάζο και χύνουμε μέσα και το βρασμένο ξίδι.
4. Το σφραγίζουμε και το αφήνουμε για τουλάχιστον 3 μήνες πριν χρησιμοποιήσουμε την κάππαρη.