BACK

Πώς να φτιάξετε κάπαρη (τουρσί)

Πριν ξεκινήσουμε τη σχετική διαδικασία, θα πρέπει να έχουμε μουλιάσει και ξεπλύνει την κάππαρη. Την αφήνουμε αποβραδίς σε μια μεγάλη γαβάθα με κρύο νερό και την επόμενη ημέρα τη σουρώνουμε.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε 1 λίτρο κόκκινο ξίδι, 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκους κόκκους μαύρου πιπεριού.

2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Το κατεβάζουμε έπειτα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

3. Βάζουμε την κάππαρη, που έχουμε προηγουμένως στραγγίξει, σε ένα πήλινο βάζο και χύνουμε μέσα και το βρασμένο ξίδι.

4. Το σφραγίζουμε και το αφήνουμε για τουλάχιστον 3 μήνες πριν χρησιμοποιήσουμε την κάππαρη.

Tips

Η κάπαρη συλλέγεται από Μάη ως Ιούνη
 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις