BACK

Γαλέος τηγανητός με σάλτσα αντσούγιας και βασιλικού

Ψάρι με ψαχνό και ελάχιστα κόκαλα, είναι κατάλληλο για ψητό ή τηγανητό. Ο γαλέος δεν έχει λιπαρό κρέας και έτσι το τηγάνισμα θα του προσθέσει αυτά που του λείπει. Τα μυρωδικά θα του προσφέρουν το άρωμα τους (διακρίνουμε το βασιλικό και το μαϊντανό) ενώ στο στόμα το τηγάνισμα έχει κάνει το κρέας πιο τραγανό. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

800 γρ. φέτες γαλέου
1 φλ. αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1κ.γλ.  κύμινο
1 κ.γλ.  ρίγανη
1 κ.γλ.  κόλιανδρο
λίγο ξίδι
αλάτι & πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
3/4 φλ. λάδι
1 κ.γλ.  πάστα αντσούγιας
1 κ.γλ.  μουστάρδα
1 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ.  μαϊντανό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. βασιλικό
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε τις φέτες του γαλέου σε νερό με ξίδι για 60 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σκόρδο, το κύμινο, τη ρίγανη και τον κόλιανδρο.

Περνάμε το ψάρι στο μείγμα αλευριού και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας και συνοδεύουμε το τηγανητό ψάρι με τη σάλτσα και φέτες λεμονιού.

Tips

Επειδή το κρέας είναι ελαφρύ αλλά έχει κερδίσει από το τηγάνισμα κάποιες νότες ελαιώδεις θα προτείνουμε ένα λευκό ξηρό κρασί με σχετικά αυξημένη οξύτητα για να "απολιπάνει" το στόμα μας. Προτείνουμε ένα "Νυχτέρι" Σαντορίνης.