Μπακαλιάρος με λαχανικά στην κατσαρόλα
Ένα πεντανόστιμο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε με οποιοδήποτε λευκό ψάρι με δυνατή σάρκα. Ένα πιάτο χορταστικό που θα κάνει και τα παιδιά να αγαπήσουν το ψάρι!
Συστατικά:
900 γρ. ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος σε φέτες
4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε χονδρές φέτες
4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. νερό
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Οδηγίες:
- Ξεπαγώνουμε τις φέτες του μπακαλιάρου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις αλατοπιπερώνουμε.
1. Αναμειγνύουμε τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ. Στρώνουμε τα μισά σε πλατιά και βαθιά κατσαρόλα, τα πασπαλίζουμε με το μισό μαϊντανό και τους ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το ένα φύλλο δάφνης.
2. Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το κρασί και περιχύνουμε τη στρώση των λαχανικών με το μισό μείγμα.
3. Στρώνουμε τις φέτες του μπακαλιάρου πάνω στα λαχανικά και τις σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά, μαϊντανό, το δεύτερο φύλλο δάφνης και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 45λεπτά, με την κατσαρόλα ανοιχτή. Κατά διαστήματα ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού ο ζωμός.
5. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και συνοδεύουμε με τραγανό χωριάτικο ψωμί.