Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Δημοσιέυτηκε: Mon, 02/06/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Fri, 01/15/2016 - 09:38
Σκορδαλιά με άσπρα αμυγδαλα που της δίνουν μια λεπτή και πολύ ενδιαφέρουσα γεύση.
Συστατικά:
1 φλ. ασπρισμένα αμύγδαλα
1 φλ. ξερό, μουσκεμένο και στραγγισμένο ψωμί
4 ασπρισμένες σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
αλάτι
λευκό πιπέρι
½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή περισσότερο αν χρειάζεται
Οδηγίες:
1. Αλέθουμε τα αμύγδαλα, το ψωμί και το σκόρδο σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει ένα λείο μίεγμα.
2. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε ελαιόλαδο με συνεχή ροή, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα τελείως λείο μείγμα. Σερβίρετε.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: