BACK

Σουφλέ με τυρί

Το σωστό σουφλέ δε γίνεται ούτε με ψωμί, ούτε με μακαρόνια, ούτε τίποτα. το σωστό σουφλέ θέλει καλό τυρί, καλό χτύπημα στα αβγά μας και καλό, προσεκτικό ψήσιμο, ώστε να μην "πέσει" μόλις το βγάλουμε από το φούρνο!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 8 κ.σ. αλεύρι
  • 6 ασπράδια αβγών
  • 5 κ.σ.  βούτυρο
  • 1 φλ. κίτρινο τυρί τριμμένο (κασέρι, γκούντα, ένταμ)
  • 1/2 φλ. αλμυρό τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, πεκορίνο)
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα και φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.

Καθώς σιγοβράζει το μείγμα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για λίγο.

Αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C

Χτυπάμε σε ένα μπολ σε μαρέγκα τα ασπράδια των αβγών.

Ανακετεύουμε ελαφριά από κάτω προς τα πάνω τη μαρέγκα στη μπεσαμέλ με μια σπάτουλα.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό και ψηλο πυρέξ και βάζουμε να ψηθεί για 35-40 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

Tips

Προσέξτε η ζύμη σας να μην ξεπερνάει τη μέση του δοχείου στο οποίο θα ψηθεί για να μπορεί να φουσκώσει ιδανικά. Επίσης επιβάλλεται να σερβίρεται αμέσως μόλις κατέβει από τη φωτιά για να μην ξεφουσκώσει.