BACK

Πανακότα

Το αγαπημένο γλυκό της Ιταλίας μπαίνει σε φορμάκι της επιλογής σας από καρδούλα μέχρι φιόγκο! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

4 φλ. κρέμα γάλακτος
3/4 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας ή τους σπόρους από ένα φασόλι βανίλιας
2 κ.γλ.  ζελατίνα
1/4 φλ. νερό

Οδηγίες:

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε μπολ με νερό να μαλακώσει και την αφήνουμε 5 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το υγρό να μειωθεί στο 1/3. Προσέχουμε να μην πιάσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας και μυρίσει καμένο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνα μέσα τη ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε το μείγμα σε 6 φόρμες με χωρητικότητα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο 4-6 ώρες ή μέχρι να πήξουν.

Σερβίρουμε με σιρόπι φρούτων ή σοκολάτας ή με φρέσκα φρούτα ή κόντιτα.

Tips

Αν θέλετε να κάνετε πιο ελαφρύ το γλυκό σας μπορείτε κατά το 1/3 να αντικαταστήσετε την κρέμα με στραγγιστό γιαούρτι. Μπορείτε να προσθέσετε 185 γρ. λιωμένη κουβερτούρα που θα ενσωματώσετε στην κρέμα σας και τότε θα έχετε πανακότα σοκολάτας!