Τηγανητές γαρίδες με χυλό μπίρας
Δημοσιέυτηκε: Wed, 03/28/2012 - 13:10 || Ενημερώθηκε: Thu, 05/28/2015 - 13:05
Οι γαρίδες τηγανίζονται με διάφορους τρόπους. Εδώ τις φτιάχνουμε με κουρκούτι μπύρας! Δοκιμάστε τις!
Συστατικά:
500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος με ουρά
1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν ή πάπρικα ή τσίλι
1 κ.γλ. θυμάρι
3/4 φλ. μπίρα (περίπου)
λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
- Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
1. Σε μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά.
2. Προσθέτουμε στο μείγμα μπίρα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
3. Κρατώντας τις γαρίδες από την ουρά, τις βουτάμε μία μία στο χυλό και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περιπου 5 λεπτά, γυρίζοντας τις για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
4.Σερβίρουμε τις γαρίδες με φέτες λεμονιού και τις συνοδεύουμε με δροσερή, ανάμικτη σαλάτα.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Εποχή: