Μελιτζάνα με ντομάτες και μυρωδικά στο φούρνο
Δημοσιέυτηκε: Mon, 09/01/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Wed, 07/16/2014 - 17:48
Απίθανη γεύση και πάντρεμα αρωμάτων από απλά υλικά που έχει ο καθένας στην κουζίνα του. Εύκολη συνταγή για σιγομαγειρεμένη μελιτζάνα με ντομάτες, μυρωδικά, μαύρη ζάχαρη που κάνει τη διαφορά.
Συστατικά:
1 μέτρια μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδου
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ντομάτες (στραγγισμένη) 500 γρ
½ κ.γλ. μαύρη ζάχαρη
1/8 κ.γλ. πιπέρι
1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ξερό βασιλικό
Οδηγίες:
1. Βάζουμε τη μελιτζάνα σε μια κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά.
2.Στραγγίζουμε καλά.
3.Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια σε ελαιόλαδο.
4.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
5.Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα συστατικά (ζάχαρη, αρωματικά και μανιτάρια) και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
6.Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
7.Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 190°C.
Tips
Τα μανιτάρια τη μετατρέπουν σε ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα, αλλά μπορείτε με αυτή τη συνταγή να συνοδεύσετε ή να ανοίξετε ένα τραπέζι με ψητό κρέας.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: