BACK

Κοπεγχάγη

Κάποτε ήταν ένα γλυκό πολύ της μόδας. Μπορεί οι μέρες της επιτυχίας του να μην είναι πια εδώ όμως η Κοπεγχάγη είναι ένα γλυκό που αξίζει να θυμηθείτε για τα αρώματα και τις διαφορετικές υφές της!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

400 γρ φύλλο μπακλαβά
1/2 φλ. βούτυρο για τα φύλλα
1 φλ. ζάχαρη
3 φλ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη με τη φλούδα
1 φλ. φρυγανιά κοπανισμένη
6 αβγά
1 κ.γλ.  κανέλα σκόνη
1/2 φλ. κονιάκ

Για το σιρόπι
2 ½ φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη
2 κομματάκια ακοπάνιστη κανέλα
1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
2-3 φλούδες λεμονιού

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C

1. Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη.

2. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, ανακατεύοντας με το μπέικιν πάουντερ, την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, το κονιάκ και τη μαρέγκα.

3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε 8 φύλλα κάτω, αφού βουτυρώσουμε χωριστά το κάθε ένα.

4. Ρίχνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με άλλα 6 φύλλα, βουτυρώνοντας πάλι το καθένα.

5. Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό και το ψήνουμε για περίπου 30-45 λεπτά.


για το σιρόπι
1. Βράζουμε για 10 λεπτά σε κατσαρόλα όλα τα μαζί τα υλικά του σιροπιού.

2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αμέσως μόλις βγάλουμε την Κοπεγχάγη από το φούρνο, την περιχύνουμε.

Tips

Το αληθινό παγωτό καϊμάκι είναι το αποκλειστικό της ταίρι
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: