BACK

Κοτόπουλο με πιπεριές

Ελαφρύ καλοκαιρινό και υγειινό με ενδιαφέροντα συνδιασμό υλικών της Μεσογείου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

400 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκιές
Ηλιέλαιο ή καλα­μποκέλαιο για το τηγάνισμα
4 ασπράδια αβγών
1 κουταλιά της σού­πας σάλτσα σόγιας (soya sauce)
1 κουταλιά της σού­πας κορν φλάουρ ή αλεύρι

Για τα λαχανικά
4 κουταλιές της σού­πας σησαμέλαιο (ή ηλιέλαιο)
2 κουταλιές της σού­πας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά του τσα­γιού σκόνη τζί­ντζερ (σε βαζάκι στα μπαχαρικά)
2 κουταλιές της σού­πας ξίδι
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε καρε­δάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι αμύγδα­λα βρασμένα, δί­χως τη φλούδα τους

Για τα νουντλς
50 γρ.νουντλς (από ρύζι ή από αλεύρι ή βερμιτσέλι)
1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες

Οδηγίες:

Χτυπάς τα ασπράδια των αβγών σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτεις το κορν φλάουρ ή το αλεύρι και τη σάλτσα σόγιας. Το μείγμα πρέ­πει να είναι τόσο πηχτό που να κάνει μια λεπτή κρούστα πάνω στο κοτόπουλο. Ρίχνεις τα κομ­ματάκια του κοτόπουλου και τα αφήνεις για 20-30 λεπτά μέσα στο μείγμα, όσο ετοιμάζεις τα υπόλοιπα λαχανικά.

 

Αφήνεις τα νουντλς μέσα σε νερό να μουλιά­σουν. Αυτό είναι απαραίτητο για τα νουντλς από ρύζι. Αν χρησιμοποιείς νουντλς από αλεύ­ρι ή βερμιτσέλι που υπάρχουν στο εμπόριο μα­ζί με τα ζυμαρικά, η διαδικασία αυτή δεν χρει­άζεται. Αυτά θα τα βράσεις για 2-3 λεπτά μόνο γιατί είναι πολύ ευαίσθητα και μαλακώνουν υπερβολικά.

 

Ζεσταίνεις το ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι και όταν κάψει ρίχνεις ένα ένα και σε μια στρώση κάθε φορά τα κομματάκια του κοτόπουλου. Τα τηγανίζεις και τα βγάζεις από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα. Τα κρατάς πάνω σε χαρτί κουζίνας όσο ετοιμάζεις τα υπόλοιπα λαχανικά και τα νουντλς.

 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή κινέζικο wok αν έχεις) ρίχνεις το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σό­γιας, το ξίδι, το τζίντζερ. Όταν κάψει η σάλτσα ρίχνεις το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα αμύ­γδαλα.

 

Ανακατεύεις, και όταν τα υλικά έχουν ροδίσει ελαφρά (θέλουν μόνο 2-3 λεπτά) προ­σθέτεις το κοτόπουλο που έχεις τηγανίσει.

 

Η σάλτσα πρέπει να είναι σε τέτοια ποσότη­τα που να αγκαλιάζει τα υλικά δίχως να τα πνί­γει. Αν σου πέσει λίγη μπορείς να επαναλάβεις κάποια από τα υλικά της. Πρόσεξε μόνο τη σάλτσα σόγιας που είναι αλμυρή.

 

Σοτάρεις τις λωρίδες του καρότου σε λίγο σησαμέλαιο (ή ό,τι άλλο λάδι χρησιμοποιείς).

Βράζεις τα νουντλς για 2-3 λεπτά. Τα σου­ρώνεις και προσθέτεις τις λωρίδες του καρότου.

 

Σερβίρεις το φαγητό με τα λαχανικά και το κοτόπουλο και το συνοδεύεις με τα νουντλς.

 

Σημείωση: Και ένα μικρό μάθημα οικιακής οικονομίας. Μην πετάξεις τους κρόκους των αβγών. Στο κεφάλαιο για τα αβγά θα δεις ότι μπο­ρούν να διατηρηθούν στο ψυγείο σκεπασμένα για 2 μέρες.