BACK

Κυδώνια στο φούρνο με μπαχαρικά και μέλι

Τα κυδώνια είναι το ιδανικό φρούτο γι 'αυτή τη φθινοπωρινή συνταγή γιατί η σκληρή τους σάρκα μελώνει με το ψήσιμο και ταιριάζει πολύ με το μέλι και το αλκοόλ. Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη συνταγή και με άλλα φρούτα εποχής, όπως μήλα και πορτοκάλια ή κάτι πιο καλοκαιρινό όπως ροδάκινα ή ακόμα και βανίλιες!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

3 μεγάλα κυδώνια ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση
1 κυδώνι ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1 φλ. γλυκό κρασί
2 κ.σ. ρακί ή ούζο
1 κ.σ. μέλι
8 γαρύφαλλα καρφάκια
1 .γλ. κανέλα
χυμός από 2 λεμόνια

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200º C.

1. Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

2. Στραγγίζουμε καλά τα κυδώνια, τα αραδιάζουμε σε ένα πυρίμαχο πιάτο και καρφώνουμε πάνω στο καθένα ένα γαρύφαλλο.

3. Ραντίζουμε με τη ζάχαρη, το τριμμένο κυδώνι και την κανέλα.

4. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το κρασί και τα διαλύουμε στο ζεστό μέλι. Περιχύνουμε με αυτό τα κυδώνια.

5. Περιχύνουμε επίσης με το ρακί/ούζο και σκεπάζουμε τα κυδώνια με αλουμινόχαρτο.

5. Τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος με τα κυδώνια στο φούρνο και ψήνουμε στους 180º C για 60 περίπου λεπτά.

6. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τα κυδώνια να πάρουν ένα πιο σκούρο χρώμα για άλλα 10 λεπτά.

 

Tips

Σερβίρουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι ή φρέσκια κρέμα που θα έχουμε χτυπήσει καλά.
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: