BACK

Μαρμελάδα βερίκοκο

Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι από τις πιο αγαπημένες γεύσεις του καλοκαιριού!

Διαλέξτε όμορφα, όχι πολύ ώριμα βερίκοκα και απολαύστε το χρώμα τους και το άρωμά τους ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (4 votes)

Συστατικά:

3 κιλά βερίκοκα Μπεμπέκου ή Διαμαντοπούλου γερά
2.25Ο γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι νερού λεμόνι χυμό στο τέλος, αφού έχει δέσει η μαρμελάδα
λίγο κονιάκ

Οδηγίες:

Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα και αφαιρούμε μόνο το κουκούτσι.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις δηλαδή μια στρώση βερίκοκα, μια στρώση ζάχαρη, βερίκοκα, ζάχαρη κ.ο.κ.

Από πάνω ρίχνουμε το νερό.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία ώστε η μαρμελάδα να αρχίσει να σιγοβράζει.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα προσεκτικά συνεχώς για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο της κατσαρόλας.

Βράζουμε μέχρι να γίνει διάφανη και γυαλιστερή.

Μόλις δέσει, ρίχνουμε μέσα το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την βάλουμε στα βάζα.

Αποστειρώνουμε καλά τα βάζα μας. 

Αφήνουμε να πέσει λίγο ακόμα η θερμοκρασία και από πάνω ρίχνουμε μια στρώση κονιάκ, που δίνει άρωμα και βοηθά ώστε να μείνουν μακριά τα βακτήρια για περισσότερο καιρό.

Κλείνουμε τα βάζα και η μαρμελάδα διατηρείται πολύ καιρό στο ψυγείο ή σε κρύο και σκοτεινό μέρος.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: