Cheesecake σοκολάτας
To αγαπημένο γλυκό cheesecake στη μια σοκολατένια εκδοχή! Τα παιδιά θα το λατρέψουν!
Συστατικά:
Για τη βάση
1½ πακέτο γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα τριμμένα στο μπλέντερ
6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος light
½ φλ. ζάχαρη
200 gr σοκολάτα κουβερτούρα
1 σφηνάκι λικέρ με γεύση καφέ ή 1 σφηνάκι ρούμι
τριμμένη λευκή σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Οδηγίες:
1. Ανακατεύουμε τα τρίμματα του μπισκότου με το λιωμένο βούτυρο και πατάμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας για κέικ (με ελατήριο). Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
2. Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί για να λιώσει.
3. Όταν λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε το ρούμι.
4. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα.
5. Προσθέτουμε στο μείγμα αυτό την κουβερτούρα και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.
6. Αδειάζουμε τη γέμιση στη φόρμα με τη βάση των μπισκότων και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με την τριμμένη λευκή σοκολάτα.
7. Αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σφίξει.