BACK

Σπαγγέτι με μύδια

Μια εύκολη σάλτσα ιδανική για την περίοδο της νηστείας. Τα μύδια δεν είναι δύσκολα να τα μαγειρέψουμε, αν και συνήθως φοβόμαστε να το δοκιμάσουμε. Πάντως όσα μύδια δεν ανοίξουν στο μαγείρεμα τα πετάμε απαραιτήτως!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (13 votes)

Συστατικά:

1/2 κιλό σπαγγέτι  Νο 7
300 γρ.  μύδια
1/2 φλ. λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα ή 4 - 5 φρέσκιες ντομάτες
1/2 φλ.  μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

1. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το μαϊντανό και τις ντομάτες χωρίς τους σπόρους. Βράζουμε μέχρι να δέσει αρκετά η σάλτσα.

2. Στραγγίζουμε τα μύδια και τα προσθέτουμε μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για λίγα λεπτά.

3. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.

Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα με τα μύδια και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.