BACK

Βασική συνταγή για φοκάτσια

Η φοκάτσια είναι το αγαπημένο ψωμί της Ιταλίας. Και υπάρχει λόγος γι' αυτό! Η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Μπορείτε να αρτύσετε τη φοκάτσια με ό,τι υλικό μπορείτε να φανταστείτε: ελιές, ντομάτες, κρεμμύδι, ρίγανη, και η λίστα συνεχίζεται....Επίσης η φοκάτσια αποτελεί ιδανική επιλογή ως ψωμί για σάντουιτς.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.6 (5 votes)

Συστατικά:

  • 15 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1 κ.γλ.ζάχαρη
  • 3/4 φλ. χλιαρό νερό
  • 3 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι χοντρό

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τη μαγιά όπως περιγράφεται στη συνταγή Προετοιμασία μαγιάς και ζύμης για φοκάτσια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 °C.

Μεταφέρουμε τη ζύμη που έχει φουσκώσει σε λεία, αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί, διαμέτρου περίπου 30 εκ., το οποίο έχουμε λαδώσει καλά και απλώνουμε με τα χέρια, ώστε ν' αποκτήσει πάχος 1 εκ.

Σχηματίζουμε λακκάκια στην επιφάνεια με τα δάχτυλα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.

Ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, μέχρι η φοκάτσια να ξεροψηθεί.