Εύκολη συνταγή για παγωτό Σοκολάτα
Αν θέλετε για το τέλειο παγωτό σοκολάτας, δεν χρειάζεται να ψάξετε πουθενά αλλού. Δείτε την πιο εύκολη συνταγή για παγωτό Σοκολάτα που υπάρχει.
Συστατικά:
1 φλ. γάλα πλήρες
2/3 φλ. ζαχαρη
1/3 κ.κ ανθό αλατιού
2 φλ. κρέμα γαλακτος
6 κρόκους αυγών
4 κ.σ. σούπας εξαιρετικής ποιότητας κακάο
Οδηγίες:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα, την κρέμα, και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά. Βγάζουμε από την φωτιά κι ανακατεύουμε μέσα το κακάο μέχρι να λιώσει.
Σε μεγάλο μπωλ, χτυπάμε τα αυγά όχι πολύ, διότι δεν θέλουμε να κάνουν αφρό. Χτυπωντας με αυγοδάρτη, ρίχνουμε το 1/3 από την ζεστή κρέμα μέσα στους κρόκους, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το μίγμα όπως είναι πίσω μέσα στην υπόλοιπη κρέμα. Ξαναζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα, μέχρι τους 80 βαθμούς με ηλεκτρονικό θερμόμετρο. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη όταν η κρέμα "κολλάει" πάνω στην ξύλινη κουτάλα.
Περνάμε το μείγμα από σίτα μην τυχόν και έχει ψηθεί λίγο παραπάνω το αυγό κάτω κάτω και έχει πιάσει λίγο. Αφήνουμε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη ολονυκτίς. Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε το παγωτό σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.