BACK

Ρολά σολομού με σταφίδες και σέλερυ

Ένα πιάτο διαφορετικό και ενδιαφέρον, με γεύσεις που διαφέρουν και που συνδυάζονται στο πιάτο και το στόμα πολύ αρμονικά. Ο σολομός ταιριάζει πολύ με τα λαχανικά και γλυκαίνει ευχάριστα από τις σταφίδες, ενώ η απαλή σάλτσα μουστάρδας παντρεύει όλες τις γεύσεις ευχάριστα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 φιλέτο σολομού 300 γρ.
4-5 κλωνάρια σέλινο 
κομμένο σε μπαστουνάκια
2 κ.σ. σταφίδες, μουσκεμένες σε κρασί μέχρι να φουσκώσουν
2 πράσα, κομμένα σε κομμάτια 12 εκ.
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες:

 

1. Ρίχνουμε το σέλερυ και τα πράσα σε νερό που βράζει για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Ανοίγουμε το φιλέτο του σολομού και το κάνουμε μια λεπτή φέτα (προσοχή, πρέπει να είναι φιλέτο και όχι φέτα σολομού).


2. Σ’ ένα φύλλο αλουμινόχαρτο στρώνουμε πρώτα τα πράσα, μετά τον σολομό, και απλώνουμε επάνω τις σταφίδες και το σέλερυ. Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε σφιχτά σε ρόλο.

3. Ρίχνουμε τα ρολά σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 20΄.

Για τη σάλτσα μουστάρδας

1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη μουστάρδα.

2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να πήξει.

Όταν κρυώσουν τα ρολά τα κόβουμε σε φέτες και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: