Σκορπίνα με λαχανικά αβγολέμονο
Ένα διαφορετικό πιάτο που δεν έχουμε συνηθίσει να τρώμε ψάρι με αυγολέμονο.
Συστατικά:
4 σκορπίνες 500 γραμμ.
8 αγκινάρες
4 τεμάχια μαραθόριζα
8 σπαράγγια
10 γραμμ. κουκιά
4 ντομάτες
4 πατάτες
4 καρότα
4 κολοκυθάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 κρεμμύδια
10 γραμμ. αλάτι
4 γραμμ. πιπέρι
100 γραμμ. ελαιόλαδο
2 αβγά
1 λεμόνι
Οδηγίες:
Ανοίξτε τα ψάρια στα δύο, αφαιρέστε το κεντρικό κόκαλο και αλατοπιπερώστε. Αχνιστέ τα λαχανικά (εκτός από τα κουκιά, τα σπαράγγια και τις ντομάτες) μαζί με το ψάρι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε μαϊντανό και λίγο νερό και αφήστε τα υλικά να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 15' περίπου. Στη συνέχεια, προσθέστε και τα σπαράγγια, τα κουκιά και τις ντομάτες και σιγοψήστε για 10' ακόμη.
Σερβίρετε το ψάρι σε πιατέλα και τοποθετήστε τα λαχανικά μέσα στο ψάρι. Με τα υγρά που έχουν μείνει, ετοιμάστε το αβγολέμονο, χτυπώντας με ένα σύρμα τα αργά με το λεμόνι και προσθέτοντας σταδιακά και τα υγρά.
Περιχύστε το ψάρι με το αβγολέμονο και σερβίρετε αμέσως.