BACK

Σούπα με κάρδαμο και μανιτάρια

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μπορεί να παίξει πολλαπλούς ρόλους στο τραπέζι σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

200 γρ. κανθαρίσκους (κανθαρίσκοι)
200 γρ. σεπ
2 μικρά εσαλότ
1 μικρό πράσο
40 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
750 ml ζωμό κρέατος αλάτι και πιπέρι μοσχοκάρυδο
1-2 φέτες μαύρο ψωμί
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τυρί
1 γλαστράκι κάρδαμο
2 κ.σ. Κρέμα γάλακτος

Οδηγίες:

1.Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε όλα τα μανιτάρια. Κόβουμε τα σεπ σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε τα εσαλότ & τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζoυμε και το πράσο, το πλένουμε και το κόβουμε σε ροδέλες.

2. Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα. Σοτάρουμε μέσα τα εσαλότ ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτoυμε το πράσο και σοτάρουμε για άλλα 6' . Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 5 ' .

3. Πασπαλίζoυμε με αλεύρι και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και τον ζωμό κρέατος και φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Καρυκεύουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

4. Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα, πασπαλίζουμε με τυρί και γκρατινάρουμε ελαφρά λίγο πριν σερβίρουμε. Το κόβουμε σε μικρά τρίγωνα και γαρνίρουμε την σούπα με τα τρίγωνα του ψωμιού και το πλυμένο καθαρισμένο κάρδαμο.