BACK

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα

Μια φορά να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό παγωτό σοκολάτα και δείτε πόσο εύκολο είναι, δεν θα αγοράσετε ξανά έτοιμο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (4 votes)

Συστατικά:

1 λίτρο φρέσκο γάλα
160 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια και λιωμένη σε μπεν μαρί
100 γρ. κακάο (σκόνη)
320 γρ. ζάχαρη
2 ξυλάκια ,κανέλας
1 ασπράδι αυγού
 

Οδηγίες:

Βράζετε το γάλα μαζί με την κρέμα γά­λακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα. Απο­σύρετε το σκεύος από τη φωτιά, αφήνετε για λίγη ώρα να τραβήξουν τα υλικά το άρωμα της κανέλας και κατόπιν πετάτε τα ξυλάκια. Προσθέτετε πρώτα τη λιωμένη σοκολάτα και κατόπιν το κακάο και ανακατεύετε μέ­χρι να διαλυθεί το κακάο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χτυπάτε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα και το ενσωματώνετε στο μείγμα. Παγώνετε σε ηλεκτρική παγωτομηχανή ή στην κατάψυξη με τον παραδοσιακό τρό­πο.

 

Από το βιβλίο''Σοκολατένιοι  πειρασμοί'' της Κωνσταντίνας Αθανασίου.

Από τις εκδόσεις Φυτράκη.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: