Μεζεδάκια με θαλασσινά - Tapas
Δημοσιέυτηκε: Wed, 03/28/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 05/25/2015 - 10:34
Γευστικές μπουκίτσες για ουζάκι και άλλα...
Συστατικά:
Ατέλειωτους συνδυασμούς μπορείτε να κάνετε με φρέσκια ντομάτα, αντζούγια, μαριναρισμένο γαύρο, ψητή μελιτζάνα ή πιπεριά Φλωρίνης επάνω σε λεπτές φέτες από μπαγκέτα.
Οδηγίες:
Tapas με ψητή μελιτζάνα, πιπεριά Φλωρίνης τουρσί, αντζούγια & μπαγκέτα ψητή μελιτζάνα πιπεριά Φλωρίνης τουρσί αντζούγια μπαγκέτα |
Βάλτε 2 ολόκληρες μελιτζάνες (φλάσκες) σε προθερμασμένο φούρνο (180° C) να ψηθούν για 50-60 λεπτά, αφού πρώτα τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι σε 2-3 σημεία. Όταν κρυώσουν, ανοίξτε τες με ένα μαχαίρι και βγάλτε ολόκληρα τα κομμάτια της ψίχας τους αφαιρώντας ταυτόχρονα και τους σπόρους. Κόψτε 2 πιπεριές Φλωρίνης σε μακρόστενες λωρίδες πλάτους 2 εκ. Κόψτε σε λεπτές λοξές φέτες μια φρέσκια μπαγκέτα. Βάλτε επάνω λίγη μελιτζάνα ψητή, ρίξτε λίγο παρθένο ελαιόλαδο, συνεχίστε με ένα κομμάτι πιπεριάς και τελειώστε με ένα φιλέτο αντζούγιας. |
Tapas με λιαστή ντομάτα, μαριναρισμένο γαύρο & μπαγκέτα λιαστή ντομάτα μαριναρισμένος γαύρος μπαγκέτα |
Κόψτε σε λοξές λεπτές φέτες μια μπαγκέτα. Επάνω σε κάθε φέτα τοποθετήστε μια λιαστή ντομάτα και ένα μαριναρισμένο γαύρο. |
Tapas με βραστές γαρίδες, πιπεριά Φλωρίνης τουρσί & μπαγκέτα |
Βράστε για 2 λεπτά γαρίδες μεσαίου μεγέθους και καθαρίστε τες καλά. Επάνω σε κάθε λεπτή φέτα από άσπρη μπαγκέτα κομμένη λοξά βάλτε ένα κομμάτι πιπεριάς Φλωρίνης και στερεώστε με οδοντογλυφίδα από μια γαρίδα. Τελειώστε με λίγες σταγόνες από παρθένο ελαιόλαδο και πιπέρι. |
Tapas με ντομάτα, μαριναρισμένο γαύρο & μπαγκέτα ντομάτα μαριναρισμένος γαύρος μπαγκέτα |
Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες πάχους μισού εκατοστού. Επάνω σε κάθε λεπτή φέτα από άσπρη μπαγκέτα κομμένη λοξά βάλτε μια φέτα ντομάτας με λίγο αλάτι και σταγόνες από παρθένο ελαιόλαδο. Τελειώστε με ένα φιλέτο γαύρου μαριναρισμένου. |
Προέλευση:
Εποχή: