BACK

Τάρτες με κρέμα Γκράν Μαρνιέ

Νόστιμες και μυρωδάτες τάρτες αμυγδάλου με φίνα κρέμα αρωματισμένη με Γκραν Μαρνιέ!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
80 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα
40 γρ. ζάχαρη
αλάτι

Για την κρέμα και το γαρνίρισμα:
250 ml  γάλα
200 γρ. κρέμα σαντιγύ
75 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκοι
πορτοκάλι
λικέρ Γκράν Μαρνιέ
ζάχαρη και αμύγδαλα σε νιφάδες, για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

1. Δουλεύουμε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τα αμύγδαλα, μέχρι να γίνει μια ψιλή σκόνη.

2. Βάζουμε σ’ ένα μπολ το βούτυρο με το αλεύρι και ζυμώνουμε για να φτιάξουμε μια ζύμη που τρίβεται.

3. Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε μια καθαρή, λεία επιφάνεια, κάνουμε στο κέντρο της μια λακκούβα και βάζουμε μέσα τη σκόνη ζάχαρης-αμυγδάλων, μια πρέζα αλάτι και 13/4 φλ. νερό. Ζυμώνουμε ζωηρά. Τυλίγουμε τη ζύμη μέσα σε διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

4. Ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση.

5. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

6. Προσθέτετε στο μείγμα αυτό, λίγο λίγο το γάλα.

7. Μεταφέρουμε την κρέμα στην κατσαρόλα που το είχαμε ζεστάνει το γάλα, ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και, ανακατεύοντας συνέχεια, αφήνουμε την κρέμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά περίπου.

8. Αρωματίζουμε με 3 κουταλιές Γκράν Μαρνιέ, αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε την σαντιγί.

9. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και ντύνουμε περίπου 36 φορμάκια για τάρτες, διαμέτρου 8 εκατοστών.

10. Ψήνουμε τις τάρτες στο φούρνο, στους 200° για 12 λεπτά περίπου.

11. Γεμίζουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.

 

Tips

Για ένα εντυπωσιακό γαρνίρισμα σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 6 κουταλιές ζάχαρη, μουσκεμένες σε ελάχιστο νερό. Στο τέλος, προσθέτουμε μια σταγόνα κρύο νερό, για να καραμελώσει η ζάχαρη. Με την καραμέλα γαρνίρουμε τις τάρτες μας.