Τηγανητό συκώτι με κολίανδρο (Συκωτάκι αφέλια)
Δυναμωτικό, τραγανό απ εξω, ζουμερό μέσα με την ιδιεταιρη γευση του να γίνεται ακόμα πιο χαρακτηριστική με την προσθήκη του φρέσκου κόλιανδρου.
Συστατικά:
450 γρ. συκώτι αρνιού ή μοσχαριού
αλεύρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
4 κουτ. σούπας κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού
2-3 κουτ. γλυκού κοπανισμένοι σπόροι κολίανδρου
Οδηγίες:
Κόψτε το συκώτι σε φέτες 1 εκατοστού, αφαιρώντας τυχόν μεμβράνη ή αρτηρίες. Κόψτε κάθε φέτα σε 2-3 κομμάτια. Προσθέστε τα μπαχαρικά στο αλεύρι και αλευρώστε το συκώτι λίγο πριν το τηγάνισμα.
Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια συκωτιού και τσιγαρίστε για περίπου 1 λεπτό κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει αλλά να είναι ακόμα ροζ στο κέντρο. Βάλτε τα σε ένα πιάτο.
Προσθέστε το κρασί και το ξίδι στο τηγάνι και αφήστε το να πάρει μια βράση. Βάλτε πάλι το συκώτι στο τηγάνι και πασπαλίστε το με κολίανδρο. Αυξήστε τη θερμοκρασία για να θερμάνετε το συκώτι. Σερβίρετε το αμέσως.