Βακαλάος φιλέτο με χόρτα και πράσινες ελιές
Βακαλάος φιλέτο με χόρτα και πράσινες ελιές είναι ένας γευστικότατος συνδυασμός με ψάρι και χόρτα.
Συστατικά:
• 700 γρ. βακαλάος φιλέτο
• 1 κιλό ραδίκια ή άλλα χόρτα διάφορα (άγρια, αντίδια, κλπ)
• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• χυμός 1 λεμονιού
• αλάτι, πιπέρι
• 1 φλιτζάνι μικρές πράσινες τσακιστές ελιές
Οδηγίες:
1. Ξεπαγώνετε το φιλέτο του βακαλάου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , το πλένετε, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνετε.
2. Καθαρίζετε τα χόρτα, τα πλένετε και τα κόβετε σε κομμάτια .
3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι .Προσθέτετε τα χόρτα και τα ανακατεύετε . Όταν μαλακώσουν προσθέτετε αλάτι, πιπέρι , ½ φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 5΄ περίπου. Τα μεταφέρετε και τα στρώνετε μέσα σε ένα ταψί.
4. Τοποθετείτε τα φιλέτα του βακαλάου πάνω από τα χόρτα, και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού .Ψήνετε το φαγητό στους 180º για 20΄-25΄ περίπου .
5. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο , προσθέτετε τις ελιές και το περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο . Διακοσμείτε με φέτες λεμονιού και σερβίρετε