1. Κρατάμε το πόδι σταθερά και κόβουμε το κρέας περίπου 10 εκ. από την άρθρωση.
2. Κρατώντας το μαχαίρι σε γωνία, κόβουμε φέτες ως το κόκαλο. Για να χωρίσουμε τις φέτες, περνάμε το μαχαίρι κατά μήκος του κόκαλου.
3. Σηκώνουμε τις φέτες με τη λάμα του μαχαιριού και τις τοποθετούμε όπως θέλουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
Πώς να κόψετε το χοιρομέρι
Το χοιρομέρι μπορεί να κοπεί πάνω σε ξύλινη σανίδα. Αυτό που έχει σημασία, είναι να το κρατάτε σταθερό την ώρα που το κόβετε. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να κρατάτε σταθερά το κόκαλο όσο θα κόβετε. Ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι είναι απαραίτητο αν κόβετε συχνά τέτοιου είδους κρέας.
Κατηγορία:
Σχετικά άρθρα
Δημοφιλείς συνταγές