Κέικ Σοκολάτας
Η υπέρτατη αγάπη. Η υπέρτατη πρόκληση! Ένα καλό κέικ σοκολάτας δε συγκρίνεται με τίποτα. Μετά το comfort food, υπάρχει το comfort dessert! Και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κεκάκι με σοκολάτα μέσα, έξω, από πάνω, όπου νομίζετε! Ό,τι πρέπει για ένα σνακ στο σχολείο ή το γραφείο, για το σπίτι, το απόγευμα, το πρωί...
Συστατικά:
1 πακέτο (500γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά
250γρ. βούτυρο Βιτάμ
2 φλ. ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ½ ποτήρι γάλα φρέσκο
6 κ.σ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
ελάχιστο κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5- 8 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψουν.
2. Ρίχνουμε το γάλα και το χυμό πορτοκάλι
3. Βάζουμε και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
4. Προθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια το λικέρ.
5. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά.
6. Τέλος σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι από κάτω προς τα πάνω.
4. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκ με ελατήριο και το ψήνουμε για 45-60 λεπτά.