BACK

Χταπόδι με πράσινες ελιές

Απλό και γευστικό αποτέλεσμα απο δύο βασικά μεσογειακά συστατικά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 kg χταπόδι
4 μεγάλα κρεμμύδια
200 gr. πράσινες ελιές
200 gr. ντοματάκια κονσέρβα
2 κουτ. λάδι
2 κουτ. βούτυρο
4 κουτ. μαυροδάφνη
1 κουτ. χυμός λεμονιού
μαύρο πιπέρι
πράσινο πιπέρι
τζίντζερ
θυμάρι

Οδηγίες:

Λυώνετε τα κρεμμύδια κομμένα φέτες στο μείγμα βουτύρου και λαδιού. Προσθέτετε τα πιπέρια, το τζίντζερ και το θυμάρι. Ρίχνετε σιγά-σιγά ένα ποτήρι βραστό νερό, και τις ντομάτες και το χταπόδι, βρασμένο και κομένο, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοψηθεί επί 1 ώρα. Ρίξτε τις ελιές σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Στραγγίστε και βγάλτε τα κουκούτσια, κάτι που γίνεται εύκολα αν τις έχετε χαράξει ελικοειδώς πρίν τις βράσετε. Προσθέστε τις ελιές την τελευταία στιγμή, ανακατέψτε για λίγα λεπτά και, έξω από τη φωτιά, ρίξτε το λεμόνι και τη μαυροδάφνη.