BACK

Μπουρεκάκια με γέμιση μελιτζάνας

Αυτό το ορεκτικό είναι πιο ελαφρύ από ό,τι ακούγεται. Μπορείτε να μην τσιγαρίσετε τα κρεμμύδια και να σερβίρετε με λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή να μειώσετε και να αφαιρέσετε τα μυρδωικά ανάλογα με τη γεύση σας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (6 votes)

Συστατικά:

1 μελιτζάνα

1 κρεμμύδι

1 τομάτα ή 1 κονσέρβα 250 ml

1/4 φλ. νερό

1 κ.σ. αλάτι

1/4 κ.σ. πιπέρι

2 ασπράδια αβγού

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. σκόρδο

1/4 κ.σ. σπόροι από σέλινο

1 κ.γ. λάδι

φύλλο κρούστας

 

Οδηγίες:

  • Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε κύβους.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς

1. Βάζουμε την τομάτα, τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι σε κστσαρόλα με το νερό και ανακατεύουμε ελαφρώς.

2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μυρωδικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα, μέχρι να πιει σχεδόν όλο το ζουμί του.

3. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε τα ασπράδια του αβγού και ανακατεύουμε

4. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση σε διπλό φύλλο και τυλίγουμε κυλινδρικά φτιάχνοντας ένα μπουρέκι 10 εκ.

5. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: