Εύκολο μαλακό τυρί με μυρωδικά
Το μαλακό τυρί με μυρωδικά θα το αγαπήσετε για την υπέροχη γεύση του και την ευκολία παραγωγής του.
Θα το απολαύσετε με μπρουσκέτες αλλά και με κρητικό ντάκο που θα κάνει υπέροχο συνδυασμό με κάπαρη και ντομάτα.
Συστατικά:
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπέρι
ελαιόλαδο για την αποθήκευση
Οδηγίες:
Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα δοχείο και προσθέτουμε το αλάτι και τα μυρωδικά.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα τουλπάνι.
Δένουμε καλά στην επάνω μερία και το κρεμάμε από μία κουτάλα σε βαθιά κατσαρόλα.
Εγώ χρησιμοποίησα τον κάδο του μίξερ.
Βάζουμε στο ψυγείο για δύο ημέρες να στραγγίξει καλά.
Αφαιρούμε προσεκτικά το τουλπάνι και το τυρί μας είναι έτοιμο !!!
Βγαζουμε το τυρί και κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα αποθηκεύουμε σε βάζα με ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη και χρωματιστά πιπέρια.